EĞİTİMYAZILAR

Kütüphaneler Haftası İle İlgili Yazı

Çok sayıda kitabın, ansiklopedinin, eski dergilerin ve süreli yayınların okuyuculara ulaştırılması amacıyla kurulmuş olan yerlere kütüphane denilmektedir. Teknolojinin ilerlemesi  ile ortaya çıkan diğer iletişim araçları ve bilgi kaynakları da kütüphanelerde kullanılmaya başlanmıştır. Kitaplar ve diğer yayınlar; CD, DVD  gibi manyetik kayıt ortamlarına aktarılmış, internet üzerinden de faydalanılabilen büyük veri
tabanları oluşturulmuştur. Belli bir ücret karşılığı abonelik yoluyla yararlanılan kütüphanelerin yanında, kaynaklarını öğrenci ve okuyucularına ücretsiz  olarak sunan kütüphanelerde elektronik ortamda yerini almıştır.

Kütüphanelerdeki veri kaynakları ve kitaplarının okuyucu ya da araştırmacıların hizmetine sunulması M.Ö. 2000 yıllarına, Asurlular’a dayanmaktadır. Ülkemizde tarihi, büyük kütüphanelerin varlığı, Osmanlı Devleti’nin okumaya ve kitaplara verdiği önemi göstermektedir. Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren; okumaya, öğrenmeye yapılan yatırımlar arasında kütüphaneler de önemli yer tutmuştur. Milli kütüphaneler, halk kütüphaneleri, üniversite kütüphaneleri, okul kütüphaneleri açılarak, okuma ve araştırmaya hevesli öğrenci ve halkın bu imkanlardan faydalanması sağlanmıştır. Ülkemizde devlet ya da özel, ilk ya da orta dereceli tüm eğitim kurumlarında açılan kütüphaneler sayesinde, gelecek kuşağın kitaba, okumaya olan ilgisinin daima taze kalması hedeflenmiştir. Для этого комбинация должна включать не менее 7 событий, а коэффициент каждого из них должен быть больше 1,7. мостбет На территории Узбекистана компания работает на основании международной лицензии, выданной в Кюрасао.

Kütüphanelerin önemini anlatmak, kütüphane ve kitaplardan nasıl faydalanılması gerektiğini hatırlatmak amacıyla ülkemizde her yıl Mart ayının son Pazartesi günü başlayan hafta “Kütüphaneler Haftası” olarak kutlanmaktadır. Bu haftada ilk ve orta dereceli öğrencilere kütüphane gezileri düzenlenmekte, bilgi arama ve araştırma yöntemleri gösterilmektedir. Kitap okuma alışkanlığının devamlılığını sağlamak, kütüphanelere gerekli değerin verilmesi ile mümkün olacaktır. Kütüphanelerin kurulması, korunması ve geliştirilmesinde katkısı olan herkese şükranlarımızı sunuyoruz.

Etiketler
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı