Bilgi Yarışması Soruları

Genel Kültür Soruları-Klasik Soru Stili

1      A4 kağıdının standart boyutları nedir?                                          Cevap : 210 mm x 297 mm

2      Avusturyanın resmi dili?                                                               Cevap : Almanca

3      Cumhurbaşkanı secilme yaşı                                                        Cevap : 40

4      Çocuklara çay içirilirse görülme sıklığı artan hastalık                   Cevap : ishal

5      Daha ileriye en iyiye sloganı olan üniversite                                 Cevap : Hacettepe

6      Halk dilinde halanın eş anlamlısı                                                  Cevap : Eme, Emeti, Bibi, Amete

7      italyanın moda merkezi olan şehir?                                              Cevap : Milano

8      Rönesansın kelime anlamı                                                            Cevap : Yeniden doğuş

9      Türkiye Cumhuriyetnin niteliklerinden degildir?                          Cevap : Liberallik

10   2010 kültür başkenti seçilen ilimiz hangisidir?                              Cevap : istanbul

11   27 nerenin plaka kodudur?                                                            gaziantep

12   54. Hükümet olan, Refahyol Hükemeti olarak da bilinen hükemetimiz hangi yıllarda görev yapmıştır?       Cevap : 96-97

13   adaletiyle ünlü halife kimdir?                                                        Hz. Ömer

14   Afrodit lakabı ile tanınan Türk sinema oyuncusu kimdir?             Cevap : iblis

15   Albert Einstein hangi bilim dalıyla uğraşmıştır.                              Cevap : Fizik

16   Alkol su ve şeker karışımından oluşan içki                                    Cevap : likör

17   Alkolün en fazla zarar verdiği organ hangisidir?                            Cevap : Karaciğer

18   altın boynuz limanı olarak bilinen yer neresidir?                           haliç limanı

19   Askerin su kabına ne denir                                                            Cevap : Matara

20   Asya kıtasının en uzun nehri hangisidir?                                       Cevap : idil

21   Aşağıdakilerden hangisi Antalyanın ilçelerinden değildir               Cevap : Gönen

22   Aşağıdakilerden hangisi hem vitamin hem pre-hormondur?          D vitamini

23   Ateşten yaratılan daima kötülük düşünen varlık hangisidir?          Cevap : Banu Alkan

24   Avrupa Birliğine üye olmasına rağmen Euro yu kabul etmeyen ülke     Cevap : ingiltere

25   Avrupa Parlamentosunun merkezi nerededir?                               Cevap : Strasburg

26   Bakanlıklarda savunma sekreterlikleri hangi makama bağlı olarak görev yaparlar?       Cevap : müsteşarlık

27   BBC hangi ülkenin TV kanalıdır                                                    Cevap : ingiltere

28   Beş yıllık kalkınma planları hangi kamu kurumu tarafından hazırlanır? devlet planlama teşkilatı

29   bilgisayar çalışırken bilgilerin geçici olarak üzerine kayıt edildiği birime ne ad verilir   Cevap : ana bellek (RAM)

30   Bir düzlemdeki iki nokta arasındaki en kısa mesafe                      Cevap : doğru

31   Bugs Bunny çizgi filminde bugs bunnyi kıskanan çizgi film karakterin ismi nedir?      Cevap: Duffy Duck

32   Bulgaristanın para birimi nedir?                                                     Cevap : Leva

33   Cem Karaca ile soyadı benzerliği olan ünlü kimdir                        Cevap : Reyhan Karaca

34   çini işlemeciliğiyle ünlü ilimiz                                                       Cevap : Kütahya

35   çözümlenemeyecek kadar karışık durum anlamına gelen sözcük hangisidir?    Cevap : arap şaçı

36   Denizcilikte geminin uyruğunu gösteren bayrağa ne denir?           Cevap : Bandira

37   Din kurallarına aykırı olan şey                                                       Cevap : haram

38   dinlere inanmayıp sadece yaradana inananlara ne ad verilir?        Cevap : Deist

39   DOğRU OLMAK anlamında olan peygamber sıfatı hangisidir?     Cevap : Sıdk

40   Dünya üzerinde yapılan ilk cami hangisidir?                                 kuba camii

41   Ekonomide devletçilik ilkesi uygulanırken en çok üzerinde durulan konu hangisi olmuştur?   Cevap : Sanayileşme

42   Elektrik akımının voltajını değiştiren aygıtlara ne ad verilir?          translatör

43   en çok komşusu olan ülke hangisidir?                                           çin

44   eskiden Issos olarak bilinen kent neresidir?                                   dörtyol

45   Gastronomide çok rağbet gören, spiral kabuklu, karada yaşayan karındanbacaklı hayvanın adı nedir?       Cevap : Salyangoz

46   Gönlünü dünyaya veren, bir parça ekmeğe imanını satan gibidir sözü kimindir mevlana

47   Hamamda müşteri yıkayan kadınlara ne ad verilir?                       Cevap : Tellake

48   hamas hangi ülkede kurulan bir örgüttür.                                       Cevap : Filistin

49   Hangi hukuk kuralı en üstündür                                                    Cevap : Kanun

50   Hangisi batı toplumlarında erkkeklere verilen bir ünvandır           Cevap : Kont

51   Hangisi bir ağırlık ölçüsü birimi değildir?                                      Cevap : Arşın

52   Hangisi Gümüşhane ilçelerinden degildir                                       Cevap :

53   hangisi iletişim aracı değildir?                                                        Cevap : resim

54   hangisi metaldir?                                                                            Cevap : Fe

55   Hangisi mümkün olmak anlamındadır?                                         kabil

56   Hiç dişi olmayan hayvan hangisidir?                                             ?

57   Hp Markasının açılımı nedir?                                                         Cevap : hewlett packard

58   Hz. Muhammed’i görmüş, konuşmuş, din kurallarını iyi bilen kişilere ne ad verilir?     Cevap : Sahabe

59   iç organların hastalıklarıyla cerrahi müdahaleye başvurmadan ilaç ile tedavi eden bilim dalı    Cevap : Dahiliye

60   iletişimde kaynaktan alınan mesajı hedefe doğru ulaşıp ulaşmadığı       Cevap : geri bildirim

61   ilk olağanüstü hal bölge valisi kimdir?                                           Cevap : Hayri Kozakçıoğlu

62   imam bayıldı yemeğinin ana malzemesi nedir?                              Cevap : Patlıcan

63   ingiliz ölçü birimi olan inch kaç cm’ye tekabül etmektedir?           2,54

64   insan kafasinda kac kemik vardir ?                                               29

65   İnsan vücudunda iki farklı damar sistemi ile beslenen tek organ hangisidir?     karaciğer

66   iranda savaşta ve felakette zarar gören kişilere yardım etmek üzere kurulmuş olan örgüt hangisidir     Cevap : Kızıl aslan

67   ishal mikrobunu kim bulmuştur?                                                   Cevap : Akşemsettin

68   İslam Fıkhında ilim öğrenmenin hükmü nedir?                              Cevap : Farz

69   İslam temel kaynaklarının yorumunu yapan kişilere ne denir?      Cevap : Müfessir

70   işiği en çok çeken renk hangisidir?                                                Cevap : siyah

71   japon alfabesinde kaç harf vardır?                                                Cevap : 46

72   Kabenin cevresini dolaşmaya ne denir?                                         Cevap : tavaf

73   Kanda alyuvarlarla akyuvarların içinde bulunduğu görüntüdür     Cevap : Plazma

74   Kanı kalbe götüren damarlara ne denir?                                        Cevap : Toplardamar

75   Kışlalarda hafif hastaların tedavi edildiği yer                                 Cevap : Revir

76   Kilis ilinin plaka kodu nedir?                                                         Cevap : 79

77   Kristal Elma Ödülü Türkiye’de hangi dalda verilir?                       Cevap : Reklam

78   Kuran-ı Kerimin kalbi olarak zikredilen sure                                 Cevap : Yasin

79   kuruluşla ilgili bir haberin kitle iletişim araçlarında ücretsiz olarak yayınlatılmasına ne ad verilir?       Cevap : Duyurum

80   kutan adıyla bilinen kuş hangisidir?                                               saka

81   kutsal emanetlerin korunduğu yer neresidir?                                 topkapı sarayı

82   Küçük boyutlu resim yapma sanatına ne denir?                            Cevap : minyatür

83   LG markasının açılımı nedir?                                                         Cevap : Life is Good

84   Meryem ana evi hangi ilimizde bulunmaktadır                              Cevap : izmir

85   Mit de çalışan her 1000 kişiden kaçı bayandır?                             Cevap : 189

86   Mouse ile aynı işlevi gören alet                                                      Cevap : touchpad

87   nuh nebiden kalma deyimi ne anlama gelir?                                  Cevap : modası geçmiş

88   ökse otu ne çeşit bir bitkidir?                                                         parazit

89   Padişah imzasına ne ad verilir?                                                      Cevap : Tuğra

90   pearl harbor baskınında hangi ülke amerika ya saldırmıştır?          japonya

91   Peygamberimizin Miraca çıkarken kullandığı vasıtanın adı nedir? Cevap : Taş : hacer-i muallak

92   Peynirli tel kadayıf                                                                        Cevap : künefe

93   Pisagor Teoremi hangi bilim dalıyla ilgili teoremdir?                     Cevap : Matematik

94   plankton adı verilen canlılar nerede yaşar?                                    Cevap : denizde

95   Sadri Alışık’ın eşinin abisi?                                                            Cevap : Atilla ilhan

96   Seçeneklerde sunulanlardan hangisi kanda bulunmaz                   Cevap : fosfat

97   Seçeneklerde verilen üniversitelerden hangisi vakıf iniversitesidir?       Cevap : Fatih

98   Seçeneklerde verilen vitaminlerden hangisinin eksikliği Anemi hastalığının sebebi değildir?    Cevap : vitamin C

99   Sinüs boşluklarının iltihaplanmasından kaynaklı oluşan hastalık   Cevap : sinüzit

100 Smaç terimi hangi spor dalında kullanılır                                       Cevap : Basketbol

101 Sosyal ve ekonomik haklar ilk olarak hangi anayasada sayılmıştır?       1961 anayasası

102 su arızanın telefon numarası                                                          Cevap : 185

103 Tonsilit ne demektir?                                                                     Cevap : Bademcik iltihabı

104 Türkiye Cumhuriyetinin ilk Sağlık Bakanı ve ilk bilim tarihçisi kimdir? Abdülhak Adnan Adıvar

105 Türklerin kullandığı ikinci yazı sistemi hangisidir?                        uygur

106 vücutta oluşan şişliklere ne ad verilir                                             Cevap : ödem

107 Vücuttaki en küçük yapı taşına ne denir?                                      Cevap : hücre

108 Xbox 360 oyun konsolu hangi firmaya ait bir üründür?                Cevap : microsoft

109 Yağmur suyunu biriktirmeye yarayan yeraltı su deposuna ne ad verilir Cevap : sarnıç

110 Yahudi takvim yılının başında kutlanan bayram hangisidir?          Cevap : Roş aşana

111 yapılarda kırılma, çatlama, yıkılma gibi zararların genel adı nedir?        Cevap : hasar

112 Yaz Mevsiminin ilk ayı hangisidir                                                 Cevap : haziran

113 Yozgat hangi bölgededir?                                                              Cevap : iç anadolu

 

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı