Bilgi Yarışması Soruları

Genel Kültür Soruları-Klasik Soru Stili-2

1 Ambalaj yapımında kullanılan rafya hangi ağaçtan elde edilir? Cevap : Palmiye
2 Anayurdu Meksika olan, Atatürkçiçeği adını ise ülkemizde süs bitkisi olarak yetiştirilmesine ve tanınmasına ön ayak olan Atatürk’ten alan bitki hangisidir? Ponsetya
3 Araba yarışlarında yarışmanın bitimini gösteren bayrak ne renktir? Cevap : Siyah-beyaz damalı
4 Ayağa giyilen şeylerde ayak bileğinden baldıra doğru olan bölüme ne denir? Cevap : Konç
5 Bir tavla zarında birbirinin tam zıddı olan yüzlerin toplamı kaç eder? 7
6 Dünyaca ünlü sanatçı Dario Moreno nerede doğmuştur? izmir
7 Dünyada geniş bir izleyici kitlesi tarafından sevilen “Ally McBeal” adlı TV dizisindeki baş kahraman olan aynı adlı karakterin mesleği nedir? Cevap : Avukat
8 Dünyamızdaki suların % kaçı tuzludur? Cevap : 97
9 Dünyanın en eski üniversitesi kaç yılında kurulmuştur? 989
10 El Cezire’nin kelime anlamı nedir? ada
11 Ispanağın anavatanı neresidir? asya
12 İnsuyu Mağarası aşağıdaki hangi ilimizin sınırlarındadır? Cevap : Burdur
13 İtfaiyecilerin başlarına giydikleri demir başlığın adı hangisidir? Cevap : Miğfer
14 Japon gülü, Çin gülü olarak da anılan çiçek hangisidir? Cevap : Kamelya
15 Kalın bağırsaktaki bakteriler hangi vitamini üretirler? B ve K vitamini
16 Kazakistan’ın şu andaki başkenti hangisidir? astana
17 Lüleburgaz hangi ilin sınırları içindedir? kırklareli
18 Matematikte bir eğrinin iki noktasını birleştiren doğru parçası hangisidir? kiriş
19 Misakımillî (Millî Ant) ne zaman kabul edilmiştir? 7333
20 Özellikle Hollywood filmlerinde sıkça gördüğümüz, yılbaşı gecesinde, evlerin tavanlarına asılan ve altından geçilmesinin uğur getirdiğine inanılan otun ismi nedir? ökse otu
21 penguenlerin yaşadığı yer neresidir? güney kutbu
22 Ramazanda yatsı namazından sonra kılınan namazın adı nedir? teravih
23 Sözcük anlamı “Suriyeli” demek olan ve Güneydoğu Anadolu’yla bugünkü Kuzey Suriye’de yaşayan, Hıristiyan dinine bağlı topluluğun adı nedir? süryani
24 The Master of Hestviken dörtlemesiyle 1928’de Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanan Norveçli kadın yazar kimdir? Cevap : Sigrid Undset
25 Ünlü “Avanak Avni” tiplemesi hangi karikatüristimize aittir? oğuz aral
26 Vertigo hangi organımızla ilgili olabilen bir hastalıktır? kulak

 

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı