Bilgi Yarışması Soruları

Genel Kültür Soruları – Çoktan Seçmeli

    GENEL KÜLTÜR SORULARI

 

1) 1866’da dinamiti icat eden ve bilim ve sanattaki büyük başarılar için soyadı ile anılan prestijli ödüllerin verilmesine ön ayak olan İsveçli bilim insanı kimdir?

a) Alfred Nobel                              b) Heinrich Herz

c) Louis Pasteur                              d) İsaac Newton

 

Cevap: A

 

2) 1856-1939 yılları arasında yaşamış ve ünlü psikanaliz öğretisini geliştirmiş olan tanınmış Avusturyalı nörolog kimdir?

a) Alfred Nobel                              b) Louis Pasteur

c) Sigmund Freud                          d) Marie Curie

 

Cevap: C

 

3) Bilimkurgunun babası sayılan Fransız yazar aşağıdakilerden hangisidir?

a) Victor Hugo                               b) Balzac

c) Jules Verne                                d) Montaigne

 

Cevap: C

 

4) Antik çağda yaşamış, Batı Edebiyatı’nın ilk büyük eserleri sayılan İlyada ve Odessa Destanları’nın yaratıcısı veya derleyicisi olduğu kabul edilen kişi kimdir?

a) Sokrates                                      b) Homeros

c) Truva                                           d) Eflatun

 

Cevap:B

 

5) Belçika’nın üç resmi dili vardır. Bu diller hangileridir?

a) Flamanca, İngilizce, Arapça b) İngilizce, Fransızca, Flamanca

c) Fransızca, Almanca, Flamanca d) Fransızca, İngilizce, İspanyolca

 

Cevap: C

 

6) “4 Mevsim” eseriyle tanınan Venedik doğumlu ünlü besteci kimdir ?

a) Wolfgang Amadeus Mozart   b) Antonio Vivaldi

c) Antonin Dvorak                                    d) Johann Sebastián Bach

 

Cevap: B

 

7) 2006 Ekim ayında sezonun son yarışından sonra aktif spor hayatını noktalayan Ferrari takımının efsanevi Formula 1 pilotu kimdir?

a) Marcus Gronholm                    b) Sebastián Loeb

c) Michael Schumacher              d) Jaques Villeneuve

 

Cevap: C

 

8) Eserlerinden oluşan bir koleksiyon 2006’da İstanbul Sabancı Müzesi’nde sergilenmiş olan, “Avignon’lu Kızlar” ve “Guernica” adlı eserin yaratıcısı İspanyol ressam kimdir?

a) Diego Velázquez                      b) Pablo Picasso

c) Salvador Dali                             d) Francisco Goya

 

Cevap: B

 

9) Sürrealizmin öncülerinden ve 20. yüzyılın en önemli ressamlarından kabul edilen ve dikkat çekici bıyığı ile tanınan İspanyol ressam aşağıdakilerden hangisidir?

a) Diego Velázquez                      b) Pablo Picasso

c) Salvador Dali                             d) Francisco Goya

 

CEVAP: C

 

10) En çok bilinen şarkılarından bazıları “Yesterday”, “Hey Jude”, “Michelle” olan ve ayrıca Liverpool şehriyle anılan bir zamanların dünyaca ünlü İngiliz pop grubu hangisidir?

a) Pink Floyd                                   b) The Beatles

c) Abba                                           d) Queen

 

Cevap: B

 

11) Aşağıdaki eşleşmelerden hangisi yanlıştır?

a) Opel – Almanya                                    b) Volvo- İsveç

c) Fiat – İngiltere                             d) Alfa Romeo- İtalya

 

Cevap: C

 

12) Avrupa Birliği bayrağında kaç yıldız vardır?

a) 10                                                 b) 12

c) 15                                                 d) 18

 

Cevap: B

 

13) Avrupa Birliği bayrağındaki 12 yıldız neyin sembolüdür?

a) Üye sayısı                                                b) Mükemmeliyet ve bütünlük

c) Savaş                                          d) Barış

 

Cevap: B

 

14) Rönesans’ın en önemli tablolarından biri olan Venüs hangi ressam tarafından yapılmıştır?

a) Michelangelo                            b) Leonardo da Vinci

c) Botticelli                                      d) Claude Monet

 

Cevap: C

 

15) Aydınlanma düşüncesinin ortaya çıkmasında etkili olan bilim adamlarından hangisi dünyanın yuvarlak olduğunu ispatlamıştır?

a) Newton                                     b) Descartes

c) Immanuel Kant                          d) Galileo

 

Cevap: D

 

16) Sanayi devrimi ilk olarak hangi ülkede gerçekleşmiştir?

a) Almanya                                     b) İtalya

c) İngiltere                                       d) Fransa

 

Cevap: C

 

 

 

 

 

17) AB Marşı aşağıdaki müzisyenlerden hangisinin bir eserinden uyarlanmıştır?

a) George Gershwin                     b) Ludwig Van Beethoven

c) Frederic Chopin                                    d) Wolfgang Amadeus Mozart

 

Cevap: B

 

18) Eski bir futbolcu olan ve bir zamanlar Finlandiya Futbol Federasyonu Başkanlığı yapmış, yakın zamanda da bir kitap yazmış genişlemeden sorumlu AB Komisyonu üyesi kimdir?

a) Olli Rehn                                     b) Josep Borell

c) Javier Solana                             d) Frank Walter Steinmeier

 

Cevap: A

 

19) Hangisi AB’nin temel değerlerinden değildir?

a) Kalıcı barış                                  b) İnsan hakları

c) Hukukun üstünlüğü                   d) Milliyetçilik

 

Cevap: D

 

20) Kuzeyin Venedik’i olarak da bilinen kanalları ile ünlü Avrupa şehri aşağıdakilerden hangisidir?

a) Paris                                             b) Roma

c) Amsterdam                                d) Zürih

 

Cevap: C

 

21) Türkiye hangi yıl Sertab Erener’in seslendirdiği “Everyway That I Can” şarkısı ile Eurovision birincisi olmuştur?

a) 2003                                             b) 2004

c) 2002                                             d) 2001

 

Cevap: A

 

22) Türkiye hangi yıl Eurovision’a Athena’nın seslendirdiği “For Real” adlı şarkı ile katılmış ve dördüncü olmuştur?

a) 2003                                             b) 2004

c) 2005                                             d) 2002

 

Cevap: B

 

23) Türkiye Eurovision şarkı yarışmasına ilk kez hangi sanatçı ve şarkıyla ile katılmıştır?

a) Semiha Yankı – Seninle Bir Dakika      b) Kayahan – Gözlerinin Hapsindeyim

c) Sertab Erener- Everyway That I Can             d) MFÖ – Sufi

 

Cevap: A

 

24) Atatürk’ün de heykeli bulunan ünlü mumya müzesi Madame Tussauds hangi şehirdedir?

a) Paris                                             b) Berlin

c) Londra                                        d) Rotterdam

 

Cevap: C

 

 

25) 16. yy. da Kanuni Sultan Süleyman tarafından bir Avrupa kralına hediye olarak verilen lale bitkisi hangi ülkede yetiştirilmeye başlanmıştır?

a) Lüksemburg                               b) Danimarka

c) Hollanda                                     d) İngiltere

 

Cevap: C

 

26) Arap dünyasına egemen olan Emeviler, 632-661 döneminde bugünkü hangi Avrupa ülkesi topraklarında devlet kurmuşlardır?

a) Endülüs                                        b) İtalya

c) İspanya                                       d) Fransa

 

Cevap: C

 

27) İngiltere’de doğan, sopa ve topla onbirer kişilik iki takım arasında oynanan spor aşağıdakilerden hangisidir?

a) Polo                                             b) Kriket

c) Tenis                                             d) Beyzbol

 

Cevap: B

 

28) Bir dönem İskandinav ülkelerinde hüküm sürmüş, yılın büyük kısmını denizlerde geçiren savaşçı halk aşağıdakilerden hangisidir?

a) Keltler                                          b) Aztekler

c) Anglo-saksonlar                                    d) Vikingler

 

Cevap: D

 

29) Ünlü Fransız romanı “Notre Dame’ın Kamburu” aşağıdaki yazarların hangisi tarafından yazılmıştır?

a) Victor Hugo                               b) Jean Jarcques Rousseau

c) Honore de Balzac                     d) Voltaire

 

Cevap: A

 

30) Ünlü kitap Küçük Prens’in yazarı ve aynı zamanda bir pilot olan Fransız aşağıdakilerden hangisidir?

a) Antoine de Saint-Exupéry       b) Alphonse de Lamartine

c) Alexandre Dumas                     d) Albert Camus

 

Cevap: A

 

31) Dünyaca ünlü “Don Kişot” eserinin yazarı, İspanyol romancı, şair ve oyun yazarı kimdir?

a) Miguel de Cervantes               b) Lope de Vega

c) Federico Garcia Lorca                       d) Miguel de Unamuno

 

CEVAP: A

 

32) İtalyan yazar Carlo Collodinin tarafından 1881 yılında yazılmış, tahta bir kuklanın hikayesini anlatan ve yüzyılı aşkın bir süredir dünya çocuk edebiyatının ölmez yapıtlarından olan eser aşağıdakilerden hangisidir?

a) Küçük Prens                               b) Çocuk Kalbi

c) Pinokyo                                       d) Sefiller

 

CEVAP: C

 

33) Güney Amerika’yı keşfeden İtalyan kaşif aşağıdakilerden hangisidir?

a) Christopher Kolombus             b) Amerigo Vespucci

c) Galileo                                        d) Vasco da Gama

 

Cevap: B

 

43) 1972 -1982 arası İşveç’in Avrupa müzik tarihine en büyük katkısı olarak geçen, “Waterloo”, “Money, Money, Money”, “Dancing Queen” ve daha bir çok şarkısı ile dünyada çok büyük başarı kazanan grubun adı nedir?

A) ABBA                                          b) Queen

c) Ace of Base                               d) The Cardigans

 

Cevap: A

 

44) “Hold me now” ve “What’s another year” şarkıları ile iki kere Eurovision şarkı yarışmasını kazanan asıl mesleği elektrikçilik olan İrlandalı şarkıcı, şarkı sözü yazarı ve besteci aşağıdakilerden hangisidir?

a) Sinead O’Connor                     b) Bob Geldof

c) Johnny Logan                            d) Jim Morrison

 

Cevap: C

 

45) Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?

a) Eyfel Kulesi – Fransa                  b) Big Ben – Birleşik Krallık

c) Kolezyum – İtalya                       d) Pisa Kulesi – Portekiz

 

Cevap: D

 

46) Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi doğrudur?

a) Eyfel Kulesi – İngiltere                           b) Louvre müzesi – İngiltere

c) Notre Dame Kilisesi – Fransa               d) Yel Değirmenleri – Belçika

 

Cevap: C

 

47) Güney İspanya’nın Endülüs bölgesine özgü, enstrüman olarak gitar kullanılan, içerdiği hüzün ve dansındaki sert figürler ile tanınan müzik ve dans türü nedir?

a) Bolero                                         b) Flamenko

c) Tango                                          d) Rumba

 

Cevap :B

 

48) Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?

a) Potsdam Meydanı – Berlin                              b) Trafalgar – Londra

c) Partenon – Viyana                                            d) Versailles Sarayı – Paris

 

Cevap: C

 

49) Kısaca “Amelie” olarak bilinen, 2001 tarihli Fransız filmindeki kadın başrol oyuncusu olarak büyük bir çıkış yapan ve “Da Vinci Şifresi” filminde de rol almış Fransız aktris aşağıdakilerden hangisidir?

A)Audrey Hepburn                                                            B)Juliette Binoche

C)Sophie Marceau                                                           D)Audrey Tatou

 

Cevap: D

 

50) Ünlü İspanyol ressam ve heykeltraş Pablo Picasso hangi akımın öncüsüdür?

A) İmpresyonizm                             B)Kübizm

C)Sürrealizm                                                D)Fütürizm

 

Cevap: B

 

51) Leonardo da Vinci’nin “Mona Lisa” adlı eserindeki kadın figürünün en ünlü özelliği nedir?

A) Burnu                                           B) Yüzündeki gülümseme

C) Saçları                                         D) Bedeni

 

Cevap: B

 

52) Londra’daki ünlü Madame Tussauds müzesinde sergilenen ve aralarında Atatürk’ün de bulunduğu önde gelen kişilere ait heykeller hangi malzemeden yapılmıştır?

A) Mumya                                        B) Alçı

C) Bronz                                            D) Çikolata

 

Cevap: A

 

53) Aşağıdaki kişilerden hangisi dünyaca ünlü İngiliz pop müzik grubu “The Beatles” üyelerinden değildir?

A) Paul McCartney                                    B) John Lennon

C) Ringo Starr                                  D) Mick Jagger

 

Cevap: D

 

54) Boğa güreşleri hangi Avrupa ülkesinde geleneksel bir etkinliktir?

A) Yunanistan                                  B) İspanya

C) Finlandiya                                    D) İtalya

 

Cevap: B

 

55) Aşağıdakilerden hangisi Hollanda’da geleneksel olarak üretilen, Gouda ve Edam gibi türleri dünyaca ünlü olan gıdadır?

A) Makarna                                     B) Şarap

C) Peynir                                           D) Sucuk

 

Cevap: C

 

56) Aşağıdaki kentlerden hangisi dünyaca ünlü bir film festivaline ev sahipliği yapmaz?

A) Berlin                                            B) Venedik

C) Cordoba                                     D) Cannes

 

Cevap: C

 

57) Aşağıdakilerden hangisi gol atılarak sayı kazanılan ve İngiltere’de büyük bir hayran kitlesine sahip spor dalıdır?

A) Amerikan futbolu                      B) Rugby

C) Yüzme                                          D) Voleybol

 

Cevap: B

 

 

 

58) 22 gün süren ve toplam 3000 km’lik bir parkuru olan dünyaca ünlü ‘Tour de France’ yarışı hangi spor dalında yapılmaktadır?

A) Bisiklet                              B) Yüzme

C) Kayak                               D) Koşu Yarışı

 

Cevap: A

 

59) Aşağıdakilerden hangisi 7 birincilikle Eurovizyon Yarışması’nı en çok kazanan ülkedir?

A) İrlanda                             B) Avusturya

C) Montenegro                   D) Ukrayna

 

Cevap: A

 

60) Sessiz filmleriyle tanınan ve Şarlo karakteri ile özdeşleşen dünya çapında üne sahip İngiliz komedi aktörü kimdir?

A) Tony Blair                         B) Elvis Presley

C) Charlie Chaplin              D) Alfred Hitchcock

 

Cevap: C

 

61) Ülkemizde de ‘Tenten’in Maceraları’ ile tanıdığımız Belçikalı ünlü çizgi film kahramanı ‘Tenten’in sadık köpeğinin adı nedir?

A) Milu                                   B) Snoopy

C) Pluto                                 D) Leslie

 

Cevap: A

 

62) İtalyan mutfağının en ünlü yemeği aşağıdakilerden hangisidir?

A) Gulaş                                B) Sushi

C) Makarna                         D) Noodle

 

Cevap: C

 

63) Londra’da bulunan ve asıl adı ‘Büyük Benjamin’ olan fakat kısaca ‘Big Ben’ olarak bilinen bina ne tür bir yapıdır?

A) Kilise                                 B) Köprü

C) Banka                              D) Saat Kulesi

 

Cevap: D

 

64) Ünlü eseri ‘Faust’ ile tanınan Johann Wolfgang Von Goethe’nin mesleği nedir?

 

A)   Müzisyen                         B) Yazar

C) Politikacı                          D) Aktör

 

Cevap: B

 

65) Kamıştan yapılmış çift düdük ve tulumdan oluşan, Galya, Britanya ve İskoçya’nın ortak geleneği tiz sesli, nefesli müzik enstrümanının adı nedir?

a) Gayda                              b) Pan kavalı

c) Üçgen                              d) Gitar

 

Cevap: A

 

 

66) 1605 ve 1615’te iki bölüm halinde yayınlanan ve dönemine ait şövalye öykülerinin komik bir birleşimi olan Don Kişot hangi İspanyol yazarın eseridir?

a) Cervantes                       b) F. Garcia Lorca

c) P.Calderon                      d) Lorca

 

Cevap : A

 

67) Hangi Alman besteci hayatının ikinci yarısını sağır olarak geçirmiştir ve buna rağmen Fidelio operasına imza atmıştır?

a) L. van Beethoven          b) J. S. Bach

c) R. Wagner                        d) F.Schubert

 

Cevap: A

 

68) 16 gün süren ve her sene aşağı yukarı 6 milyon katılımcının Münih’e akın ettiği, geleneksel içki ve danslarla kutlanan festival aşağıdakilerden hangisidir?

a) Çiçek Festivali                 b) Sonbahar Festivali

c) Oktoberfest                     d) Film festivali

 

Cevap: C

 

69) Hayali dedektif kahraman Sherlock Holmes hangi şehirde yaşamıştır?

a) Londra                              b) Birmingham

c) Southampton                  d) Oxford

 

Cevap: A

 

70) 19.Yüzyıl sonlarına damgasını vurmuş ünlü dedektif Sherlock Holmes’ın yaratıcısı yazar aşağıdakilerden hangisidir?

a) Sir Walter Scoot              b) Sir Alex Ferguson

c) Sir Michael Cayne         d) Sir Arthur Conan Doyle

 

Cevap: D

 

71) “İki Şehrin Hikayesi” ve “Büyük Umutlar” gibi 19. yüzyıla ait romanların sahibi ünlü İngiliz yazar kimdir?

a) C.Dickens                        b) T. Jansson

c) B. Brecht                          d) F. Kafka

 

Cevap: A

 

72) Charles Dickens’ın yazdığı, İngiliz edebiyatında ilk defa baş kahramanın bir çocuk olduğu ünlü roman aşağıdakilerden hangidir?

a) İki Şehrin Hikayesi                       b) Zor Zamanlar

c) Oliver Twist’in Maceraları         d) Bay Pikvik’in Serüvenleri

 

Cevap: C

 

73) Ünlü Fransız yazar Jules Verne’in romanı Denizler Altında 20.000 Fersah’’taki gemi Nautilus’un kaptanı kimdi?

a) Nemo                                           b) Flam

c) Crochet                                       d) Ahab

 

Cevap: A

 

74) Birleşik Krallık’ın ulusal devlet televizyonu ve izleyici sayısı ve gelir açısından dünyanın en büyük yayın organı aşağıdakilerden hangisidir?

a) TVE                                    b) RAI

c) BBC

 

Cevap: C

 

75) Belçika, Hollanda ve Lüksemburg olarak üç komşu ülkeden oluşan birliğinin ismi nedir ?

a) NATO                                b) Benelüks

c) IMF                                                d) EFTA

 

Cevap: B

 

76) Amerika kıtasına ismini veren Floransalı denizci aşağıdakilerden hangisidir?

a) Amerigo Vespucci        b) Simon Bolivar

c) Rico Brasilero                  d) Kristof Kolomb

 

Cevap: A

 

77) Granada’da (Gırnata) bulunan, ‘Kırmızı Saray’ olarak da bilinen “El-hamra Sarayı” İspanya’nın hangi bölgesindedir?

a) Endülüs                             b) Katalonya

c) Galiçya                            d) Bask Ülkesi

 

Cevap: A

 

78) Kordoba, Sevil, Granada (Gırnata) İspanya’nın hangi bölgesinin tarihi kentleridir ?

a) Katalonya                        b) Galiçya

c) Endülüs                             d) Bask Ülkesi

 

Cevap: C

 

79) İsmini bir Germen boyundan alan ve yılda yaklaşık 80 milyon ziyaretçi ile dünyadaki en turistik ülke ünvanına sahip olan Avrupa ülkesi hangisidir?

a) Fransa                               b) İtalya

c) İspanya                            d)Yunanistan

 

Cevap: A

 

80) Hangi ünlü amfitiyatro harabesi, Roma’nın sembolü haline gelmiştir?

a) Maximus Sirki                   b) Caracalla Kaplıcaları

c) Forum                               d) Kolezyum

 

Cevap: D

 

81) İlk metro sistemi hangi Avrupa şehrinde kurulmuştur?

a) Londra                              b) Kopenhag

c) Berlin                                 d) Paris

 

Cevap: A

 

 

 

 

82) “Adriyatik’in Kraliçesi’ olarak bilinen ve ünlü San Marco Meydanı ile tanınan hangi İtalyan şehri su üzerinde kurulmuştur?

a) Roma                                b) Venedik

c) Cenova                           d) Brindisi

 

Cevap: B

 

83) Yapımı 177 yılı sürmüş İtalya’nın ünlü eğik kulesi nerededir?

a) Pisa                                   b) Siena

c) Floransa                           d) Bari

 

Cevap: A

 

84) İngiliz halkının çok sevdiği ve trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Galler Prensesinin adı nedir?

a) Beatrix                              b) Carolina

c) Victoria                            d) Diana

 

Cevap: D

 

85) Asıl adı Nicolaus Copernicus olan ama Kopernik olarak da bilinen Polonyalı bilim adamının uzmanlık alanı aşağıdakilerden hangisidir?

a) Astronomi                                    b) Biyoloji

c) Kimya                               d) Coğrafya

 

Cevap: A

 

86) Hangi Polonyalı bilimadamı ve yazar dünyanın ve gezegenlerin güneşin etrafında döndüğünü keşfetmiştir?

a) Galileo                             b) Leonardo da Vinci

c) Michelangelo                 d) Kopernik

 

Cevap:D

 

87) Başlangıcı M.Ö. 776 yılına dayanan Olimpiyat oyunları tarihte ilk olarak hangi ülkede yapılmıştır?

a) Malta                                b) İtalya

c) Danimarka                      d) Yunanistan

 

Cevap:D

 

88) Rönesans döneminde yaşamış, hümanizm akımının öncülerinden olan Rotterdamlı ünlü bilgin ve edebiyatçı kimdir?

a) Robin Hood                     b) Desiderius Erasmus 4

c) Nicolaus Kopernik          d) Nikolai Frederik Severin Grundtvig

 

Cevap: B

 

89) Şu an bazı parçaları Londra’daki Britanya Müzesi’nde sergilenen, Yunan tanrıçası Athena’ya adanmış Parthenon Tapınağı nerededir?

a) Roma                                b) Atina

c) İstanbul                             d) Selanik

 

Cevap: B

 

90) 14. yüzyılda yaşamış İtalyan kaşif Marco Polo makarnayı hangi ülkeden öğrenerek Avrupa’ya getirmiştir?

a) Çin                                    b) Hindistan

c) Tayland                            d) Japonya

 

Cevap: A

 

91) Dünyanın etrafını ilk kez dolaşan ve son yolculuğunu tamamlayamadan Filipinler’de ölen Portekizli denizci kimdir?

a) Tordesillas                                    b) Bartolemeu Dias

c) Ferdinand Macellan      d) Kristof Kolomb

 

Cevap: C

 

92) 19. Yüzyılda yakınlarını denize uğurlayan kadınların derin acılarının, hüznünün ve aşkının sembolü haline gelen, Lizbon ve Coimbra adında iki türü olan yaygın halk müziği türü aşağıdakilerden hangisidir?

a) Gozo                                 b) Salsa

c) Fado                                 d) Flamenko

 

Cevap: C

 

93) Danimarka’nın para birimi nedir?

a) Kron                                  b) Euro

c) Mark                                 d) Şilin

 

Cevap: A

 

94) Aşağıdaki Oscar ödüllü filmlerden hangisi Malta’da çekilmiştir?

a) Gladyatör                        b) Titanik

c) Hayat Güzeldir                d) Köstebek

 

Cevap: A

 

95) Aşağıdaki dillerden hangileri Latince’nin kardeş dilleri arasında yer alan Romence’ye en yakın dillerdir?

a) Fransızca ve İtalyanca  b) Macarca ve Bulgarca

c) Rusça ve Lehçe             d) Fince ve Macarca

 

Cevap : A

 

96) Paris Üniversitesi’ndeki ilk kadın profesör olma ünvanına sahip, radyoloji biliminin kurucusu, 1903 ve 1911 yıllarında iki defa Nobel Ödülü almış olan Polonya asıllı Fransız bilgin kimdir?

a) Maria Curie-Sklodowska          b) Henri Becquerel

c) Henryk Sienkiewicz                    d) Czeslaw Milosz

 

Cevap: A

 

97) FIFA’ya bağlı 6 kıta federasyonundan Avrupa Futbol Federasyonları Birliği’nin yaygın olarak kullanılan kısaltması aşağıdakilerden hangisidir?

A) UEFA                                            B) IFA

C) EFPM                                            D) ESC

 

CEVAP: A

 

98) 1972 Marsilya doğumlu Cezayir asıllı Fransız futbolcu, spor hayatına Cannes kulübünde başlamış oradan Bordeaux ve Juventus takımlarına transfer olmuştur. Fransız milli takımına da büyük katkıları bulunan ünlü sporcunun adı aşağıdakilerden hangisidir?

Nicolas Anelka Thierry Daniel Henry Eric Cantona Zinedine Zidane CEVAP: D

 

99) Hangi AB ülkesi 2007 yılındaki 52. Eurovision Şarkı yarışmasına ev sahipliği yapmıştır?

İsveç Norveç Ukranya Finlandiya CEVAP: D

 

100) Dünya çapında elde ettiği başarı ve yakaladığı satış rakamlarıyla çığır açan « Harry Potter » romanlarının İngiliz yazarı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Daniel Radcliffe                         B) Albus Dumbledore

C) J.K.Rowling                                 D) Kevin Eastman

 

CEVAP: C

 

101) Aşağıdakilerden hangisi İngiliz yazar Daniel Defoe’nin 1719’da ilk basımı yapılan ve kahramanın ıssız bir adaya düşerek burada 28 yıl yalnız ve son üç yıl da bir yerli ile geçirdiği zamanı konu eden romanının adıdır?

A) Kaptan Singleton                                  B) Robinson Crusoe

C) Dünya’nın Merkezine Seyahat                       D) Issız Ada

 

CEVAP: B

 

102) Canavar kostümleri ile tanınan Finlandiya’lı bir hard rock grubu 2006’da yapılan 51. Eurovision şarkı yarışmasında birincilik kazandı. Bu grubun adı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Led Zepplin                                             B) Lordi

C) Monster                                                   D) Dragon

 

CEVAP: B

 

103) Belçika’lı çizer Hergé tarafından 1929 yılında yaratılmış olan 200 milyondan fazla kitap basımı ve 50’den fazla dilde dizi olarak yayınlanan genç gazeteci ve gezgin çizgi kahraman aşağıdakilerden hangisidir?

a) Temel Reis                                               b) The Simpsons

c) Asterix                                          d) Tenten

 

Cevap: D

 

104) Zenginden alıp fakire vermesiyle ünlü halk kahramanı Robin Hood’un maceraları İngiltere’de hangi ormanda geçmiştir?

a) Sherwood                                   b) Yorkshire

c) Northumberland                                    d) Karaorman

 

Cevap: A

 

105) Hangi Avrupa şehrinde kanallarda gondol gezintisi yapmak önemli bir turistik etkinliktir?

a) Floransa                                       b) Amsterdam

c) Bruges                                          d) Venedik

 

Cevap: D

 

106) Carol Lewis’in meşhur romanında Harikalar Diyarı’nda maceralar yaşayan küçük kızın adı nedir?

a) Alice                                             b) Sophie

c) Gudrun                                        d) Mary

Cevap: A

 

107) Melanie Brown, Emma Bunton, Melanie Chisholm, Geri Halliwell ve Victoria Beckham’ın oluşturduğu ve 2007 yılında tekrar bir araya gelen pop müzik grubunun adı nedir?

a) Space Girls                                  b) Spice Girls

c) Scalp Girls                                   d) Take That

 

Cevap: B

 

108) ‘Ayna ayna söyle bana var mı benden güzel bu dünyada?’ sözüyle hepinizin akıllarında yer etmiş olan Pamuk Prenses masalının yazarı kimdir?

a) Roald Dahl                                  b) H. C. Andersen

c) C. Perrault                                   d) Grimm Kardeşler

 

Cevap : D

 

109) Kuantum mekaniği, istatiksel mekanik alanlar konularında çalışmış ve özellikle İzafiyet teorisi ile fiziğe önemli katkılar sağlamış Albert Einstein’ın doğduğu ve büyüdüğü Avrupa ülkesi hangisidir?

a) Almanya                                      b) Amerika

c) Avusturya                                                d) Polonya

 

Cevap: A

 

110) William Shakespeare’in yazdığı, kökü eski Yunan mitolojisine dayanan ve birbirine kan davası olan iki ailenin çocukları arasındaki trajik aşk ilişkisini anlatan tiyatro oyunu aşağıdakilerden hangisidir?

a) Hamlet                                         b) Othello

c) Macbeth                                     d) Romeo ve Jüliet

 

Cevap: D

 

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı