Bilgi Yarışması Soruları

6.SINIF SOSYAL BİLGİLER YARIŞMA SORULARI

6. SINIF ŞUBELER ARASI BİLGİ YARIŞMASI SORULARI

1.Bir isteği bildirmek, bir şikayeti duyurmak veya herhangi bir konuda bilgi almak amacıyla resmi veya özel kurum ve kuruluşlara yazılan resmi yazıya ne ad verilir?

CEVAP: Dilekçe

2. Kutup noktalarından eşit uzaklıktaki noktaları birleştiren ve dünyayı iki eşit parçaya bölen daireye ne denir?

CEVAP: Ekvator

3. Yeryüzü şekilleri bir düzleme aktarılırken belli oranlarda küçültülürler. Haritalardaki bu küçültme oranına ne denir?

CEAVAP: Ölçek

4. İlkbahar yağışları ile yeşerip yaz kuraklığı ile kuruyan ve karasal iklimin karakteristik bitki örtüsünü oluşturan bitkiye ne ad verilir?

CEVAP: Bozkır

5. Yazının icadından önceki dönemlere ne ad verilir?

CEVAP: Tarih öncesi devirler

6. Mısırlılar ile Hitiler arasında yapılan tarihin ilk barış antlaşmasının adı nedir?

CEVAP: Kadeş Barış Antlaşması

7. Türk tarihinde bilinen en eski ve ilk yazılı belge olan, Türk adının ilk defa yer aldığı, Bilge Kağan, Kül Tigin ve Tonyukuk adına dikilen Orhun Yazıtları günümüzde hangi ülke sınırlarındadır?

CEVAP: Moğolistan

8. Çinliler ile Araplar arasındaki savaşta Türkler Arapların yanında savaşa katıldılar ve Araplar başarılı oldular. Bu olaydan sonra Türkler ile Araplar arasında dostane ilişkiler kuruldu ve Türkler arasında İslamiyet yayılmaya başladı. Bu savaşın adı nedir?

CEVAP: Talas Savaşı

9. Türkçenin zenginliğini ispatlamak ve Türkçeyi Araplara öğretmek için 1072-10740 yılları arasında yazılan eserin adı Divan-ı Lügati’t Türk’tür. Bu essiz eserin yazarı kimdir?

CEVAP:  Kaşgarlı Mahmut

10. Türklerin tarih boyunca kutladığı en eski bayramlardan birisi, baharın müjdecisi bayramımızın adı nedir?

CEVAP: Nevruz

11. Kitreli yoğun su üzerine, özel hazırlanmış boyalarla resim yapma ve bunu kağıda aktarma sanatına ne denir?

CEVAP: Ebru

12. Ülkemizde çok çeşitli hayvancılık alanları vardır. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği en çok bölgemizde yapılmaktadır?

CEVAP:  İç Anadolu Bölgesi

13. Ülkemizde herhangi bir alanda çıkan orman yangınını ihbar etmek için hangi numarayı kullnaırız?

CEVAP:  177
14. Devletimizin bizlere sunduğu hizmetlere harcamak için doğrudan veya dolaylı olarak topladığı paralara ne denir?

CEVAP: Vergi

15. Dünyada bilinen ilk yazıyı bulan ve kullanan devletin adı nedir?

CEVAP:  Sümerler

 

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı