6-7-8.SINIF SOSYAL BİLGİLER SORULARI

7.SINIF SOSYAL BİLGİLER

Soru 1: Osmanlı Devleti ile Bizans arasında yapılan ilk savaşın adı nedir?

Cevap: Koyunhisar Savaşı

Soru 2: Yavuz Sultan Selim Döneminde Anadolu Türk birliği hangi beyliğin alınmasıyla kesin olarak sağlandı?

Cevap: Dulkadiroğluları

Soru 3: Anadolu’da bilinen ilk medresenin adı nedir?

Cevap: Tokat Niksar’daki Nizameddin Yağıbasan Medresesidir

Soru 4: Karadeniz bir Türk gölü haline nerenin alınması ile geldi?

Cevap: Kırım

 

8.SINIF SOSYAL BİLGİLER

Soru 1: Kurtuluş Savaşı sırasında Fransızlara karşı Antep’in savunulmasında önemli rol oynayan kişi kimdir?

Cevap: Şahin Bey (Karayılan)

Soru 2: İstiklal Marşı hangi tarihte kabul edilmiştir?

Cevap: 12 Mart 1921

Soru3: Misak-ı Milli’yi ve yeni Türk devletini tanıyan ilk itilaf devleti kimdir?

Cevap: Fransa

Soru 4: “Vatanın bütünlüğü milletin bağımsızlığı tehlikededir”  maddesi nerede belirtilmiştir?

Cevap: Amasya Genelgesi

6. , 7. VE 8. SINIF SOSYAL BİLGİLER

Soru 1 : Hititlerde, devlet işlerinin görüşülüp karara bağlandığı meclise ne ad verilir?

Cevap : Pankuş

Soru 2 : Kurtuluş savaşı sırasında TBMM’yi tanıyan ilk batılı büyük devletin adı nedir?

Cevap : Rusya

Soru 3 : Osmanlı Devleti  , ‘üç kıtada toprağı olan devlet ‘özelliğini hangi savaşta kaybetmiştir?

Cevap : Trablusgarp Savaşı

Soru 4 : İç Batı Anadolu’da koyun besiciliğinin yaygın olması daha çok hangi el sanatının gelişmesine olanak sağlamıştır?

Cevap : Halıcılık

Soru 5 : Selçuklularda ticaretin geliştirilmesi amacıyla ticaret yolları üzerine kurulan yapının adı nedir?

Cevap : Kervansaray

 

Bir cevap yazın

Lütfen yorumunuzu giriniz.
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.