4.SINIF SOSYAL BİLGİLER KLASİK SORULAR

SORU 1: Belli bir konudaki olayların oluş zamanlarının sırasına göre dizilmesine ne ad verilir?
CEVAP 1 :kronoloji
SORU 2: Hangi savaş ve hangi anlaşma sonucunda yurdumuz düşmanlar tarafından işgal edilmiştir?
CEVAP 2:I.Dünya Savaşı – Mondros
SORU 3: Mustafa Kemal önderliğindeki millî mücadelimiz hangi yıl, nerede başlamıştır?
CEVAP 3:Samsun, 1919
SORU 4: Hava tahmin raporlarını bildiren kurum hangisidir?
CEVAP 4:Meteoroloji
SORU 5:Yer kabuğundaki sarsıntılar sonucu oluşan doğal afetlere ne denir?
CEVAP 5:deprem
SORU 6:Ülkemizdeki en büyük idarî birim nedir?
CEVAP 6:il
SORU 7:Sağ  kolumuzu Güneş’in doğduğu tarafa gelecek şekilde kollarımızı iki yana açtığımızda, önümüz hangi yönü gösterir?
CEVAP 7:kuzey
SORU 8:Yangınları söndürmekle görevli itfayecilere ulaşmamızı sağlayan telefon numarası  nedir?
CEVAP 8:110
SORU 9: Çay ve fındık en çok hangi bölgemizde yetiştirilir?
CEVAP 9:Karadeniz Bölgesi
SORU 10:İkametgah belgesini nerden alırız?
CEVAP 10:Muhtarlıktan

Bir cevap yazın

Lütfen yorumunuzu giriniz.
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.