4.SINIF KİTAP CEVAPLARIKitap Cevapları

4. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Şerife Bacı Belgeseli Cevapları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları 2. Tema Milli Mücadele ve Atatürk Sayfa 60, 61, 62, 63, 64, 65  Şerife Bacı Belgeseli Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

1. ETKİNLİK

4. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 60 Cevabı

Metni dinlerken önemli bilgileri not alınız.

  • Cevap: Bu etkinliği kendiniz yapmanız gerekiyor.

2. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip tahminlerinizin doğruluğunu sözlükten kontrol ediniz. Kelimelerle birer cümle kurunuz. Kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

kağnı
Anlamı: İki veya dört tekerlekli, dingili tekerlekle birlikte dönen öküz arabası
Cümlem: Kağnı arabası kurtuluş savaşının simgelerindendir.

cephe
Anlamı: Üzerinde savaşın sürdüğü bölge
Cümlem: Cephede yaralanan askerleri çadırda tedavi ediyorlardı.

han
Anlamı: Yol üzerinde veya kasabalarda yolcuların konaklamalarına yarayan yapı
Cümlem: Handa yemeklerini yeyip yollarına devam ettiler.

istikbal
Anlamı: Gelecek
Cümlem: İstikbalini düşünüyorsa çok çalışması lazım.

fedakar
Anlamı: Özverili
Cümlem: Anneler ailenin en fedakar fertleridir.

istiklal
Anlamı: Bağımsızlık
Cümlem: Bu millet istiklal için varını yoğunu ortaya koymuştur.

3. ETKİNLİK

4. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 61 Cevabı

Soruları metne göre cevaplayınız.

1. Kastamonu’nun Kurtuluş Savaşı’ndaki önemi nedir?

  • Cevap: Önemli bir ikmal üssüdür.

2. Kurtuluş Savaşı’nda cephane taşıyan kadınları yolda ne gibi tehlikeler bekliyormuş?

  • Cevap: Dondurucu soğuk, kar fırtınası, vahşi havyan saldırıları, eşkıyalar

3. Halime Çavuş, savaşa katılabilmek için ne yapmıştır?

  • Cevap: Saçlarını kesip erkek kılığına girmiştir

4. Kastamonu’dan sonra İstiklal Yolu’nun en zor aşaması neresidir?

  • Cevap: Ilgaz Dağları.

5. Kurtuluş Savaşı’nda kadınlar ne gibi fedakârlıklar yapmışlardır?

  • Cevap: Cepheye cephane taşıyabilmek için tüm olumsuz şartlara rağmen yollara düşmüşler, bu uğurda canlarını vermişlerdir.

6. 15 Temmuz gecesi kadınlar ülkemizi korumak için neler yapmışlardır?

  • Cevap: Kadınlarımız da erkeklerimiz gibi darbecilere karşı mücadele etmişlerdir.

4. ETKİNLİK

İzlediklerinizle ilgili görüş ve düşüncelerinizi yazarak arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap: Duygu ve düşüncelerinize göre bu etkinliği siz yapabilirsiniz.

5. ETKİNLİK

4. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 62 Cevabı

Metnin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.

Konu: Milli Mücadele dönemi kadın kahramanlarımız.

Ana Fikir: Milli mücadele döneminin kazanılmasında kadınlarımızın fedakarlıkları önemli bir yere sahiptir.

6. ETKİNLİK

Sunum öncesi yapılacak planlama tablosunu doldurunuz. Bu planlamaya göre sunumunuzu yapınız.

Sunumum kaç dakika sürecek?: Kahraman Türk Kadınları
Sunumun vereceği mesaj nedir?: Şerife Bacı’nın Mücadelesi
Sunumu kimlere yapacağım?: Sınıf arkadaşlarıma
Sunumun konusu nedir?: Şerife Bacı ve Milli Mücadele 
Sunumum kaç dakika sürecek?: 30 dk
Sunumum için hangi bilgi kaynaklarından yararlanabilirim? kitaplar, internet, öğretmenlerimiz
Sunum için hangi araçları kullanabilirim? (akıllı tahta, projeksiyon, fotoğraflar vb.): akıllı tahta, projeksiyon, fotoğraflar
Şerife Bacı’nın hayatının hangi dönemini anlatacağım?: Milli Mücadele ile geçen dönemleri.

7. ETKİNLİK

4. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 63 Cevabı

Görselleri yorumlayınız.

  • Birinci resimde Şerife Bacı’nın heykelini görüyoruz.İkinci resimde cepheye cephane taşıyan bir kadın görüyoruz.

    Üçüncü resimde Kastamonu şehrinin bir bölümünü görüyoruz.

    Dördüncü resim ise bir İstiklal Madalyasının fotoğrafını görüyoruz.

8. ETKİNLİK

4. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 63 Cevabı

Atatürk’ün sözlerini kendi yazı stilinize göre yazınız.

Cumhuriyet, erdem ve ahlaka dayanan bir yönetimdir.
Cumhuriyet, düşüncesi hür, anlayışı hür, vicdanı hür nesiller ister.
Ey yükselen yeni nesil! İstikbâl sizindir. Cumhuriyet’i biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz.

  • Cevap: Bu etkinliği kendi yazı stilinize göre yapmalısınız.
Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı