100 Temel Eser Bilgi Yarışması Soruları – Yürek Dede İle Padişah

YÜREKDEDE İLE PADİŞAH

1)Yürek dede ile padişah adlı kitabın yazarı kimdir?

A)Cahit Zarifoğlu B)Kemalettin Tuğcu C)Ömer Seyfettin D)Mustafa Turan

2) Yürek dede’nin köyde bilinen adı nedir?

A) Yürek Ali B)Yürek Hasan C)Yürek Ahmet D)Yürek Davut

3) Yürek dede’nin eşinin adı nedir?

A)Fatma B)Zeynep C)Zehra D)Ayşe

4) Yürek dede ile karısı yaylaya hangi hayvanla çıkmak istemişler?

A)Katır B)Deve C)Eşek D)At

5)”Evlatlarına muhabbet göstermeyen halka da göstermez” diyerek kadının görevine son veren halife aşağıdakilerden hangisidir?

A)Hz.Osman B)Hz.Ali C)Hz.Ömer D)Hz.Ebubekir

6)Hz.Süleyman’la kirpi hikayesinde ne vurgulanmak istenmiştir?

A)Anne-çocuk sevgisi B)Baba-çocuk sevgisi C)Karı – koca sevgisi D)Arkadaş sevgisi

7)Aşağıdakilerden hangi hikaye Yürekdede ile Padişah kitabında yoktur?

A)Hz. Süleymanla kirpi B) Yürekdede ile Padişah
C)Köyümüze Yağdı karlar D) Yürekdede ile Karısı

8)Kitap hangi yayın evinden cıkmıştır?

A)Beyan B)Doruk C)Ötüken D)Can

9)Aşağıdakilerden hangisi Yürekdede ile Padişah hikayesinden çıkarılamaz?

A)Saygı B)Misafirperverlik C)İmam D)Yaşama Hırsı

10)Aşağıdaki kahramanlardan hangisi Yürekdede ile Padişah hikayesinde yoktur?

A)Padişah B)Hz.Süleyman C)İmam Ali D)Saray Soytarısı

CEVAPLAR

1)A
2)B
3)D
4)B
5)C
6)A
7)D
8)A
9)D
10)D

Benzer İçerikler

8 YORUMLAR

Bir cevap yazın

Lütfen yorumunuzu giriniz.
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.