Bilgi Yarışması Soruları

100 Temel Eser Bilgi Yarışması Soruları – Osmancık

Osmancık
1.Osman Bey’in akıl danıştığı Osmanlı Devleti’nin Mimarı ve onunla tanışması Osman Bey için dönüm noktası olan kişi kimdir?
a)Ertuğrul Bey
b)Orhan Bey
c)Şeyh Edebali
d)Şeyh Mahmut
Cevap: C
2.Osmancık romanı Osmanlı Devleti’nin hangi dönemini anlatmaktadır?
a)Kuruluş
b)Yükşeliş
c)Duraklama
d)Gerileme
Cevap: A
3.Romanın başında geçen mekan neresidir?
a)Sarıkamış
b)Domaniç
c)İznik
d)İstanbul
Cevap: B
4.Osman Bey’in Hanımı Zümrüd-ü Anka’sı, güzelliği, hanımlığı, anneliği bir timsal olan kişi kimdir?
a)Nilüfer Hatun
b)Cankız Hatun
c)Malhun Hatun
d)Şerife Hatun
Cevap: C
5.Osmancık romanının yazarı kimdir?
a)Tarık BUĞRA
b)Halit Ziya UŞAKLIGİL
c)Halide Edip ADIVAR
d)Peyami SAFA
Cevap: A
6.Osman Bey’in değişim ve arayış içerisine girmesine neden olan olay nedir?
a)Edebali ile konuşması
b)Evlenmesi
c)Rüya görmesi
d)Babasının ölmesi
Cevap: C
7. Ertuğrul Bey’in yerine Osman Bey’in geçmesiyle yapılan ilk iş nedir?
a)Savaşa başlamak
b)Akınlara başlamak
c)Ganimetleri paylaşmak
d)Türk boylarını birleştirmek
Cevap: D

8.Babası Ertuğrul Bey öldükten sonra Osman Bey’in yerine göz koyan kimdir?
a)Gündüz Bey
b)Dündar Bey
c)Aktemur
d)Sungur Bey
Cevap: B
9.Osman Bey’in son günlerinde onu mutlu edip, onun rahat ölmesini sağlayan nedir?
a)Orhan Bey’in gelmesi
b)Bursa’nın alınması
c)İznik’in alınması
d)Balıkesir’in alınması.
Cevap: B
10.Asıl adı Holofira iken Osman Gazi’nin Adını değiştirdiği ve Müslüman olan rum kızı kimdir?
a)Nilüfer
b)Cankız
c)Şerife
d)Malhun

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı